BOOM VALMENNUS
  • BOOM
    • BOOM CENTER
    • BOOM TARINA
    • BOOM REFERENSSIT
    • BOOM TIIMI
  • VALMENNUKSET
    • YKSILÖVALMENNUS
    • ROAR YRITYSVALMENNUS
    • TILAA PUHUJA
  • KAUPPA
  • OTA YHTEYTTÄ

BLOGI​

BOOM PODCAST - 2. tIETOINEN PALAUTUMINEN

2/22/2021

0 Comments

 
Riittävän hyvien voimavarojen elementit starttaa tästä. Miten me kaikki voisimme elää hyvää elämää. Se kiinnostaa meitä!

Yksi keskeinen elementti on tietoinen palautuminen. Tässä jaksossa höpötellään siitä, kun palautuminen haastaa ja keskustellaan mitä sille voisi tehdä.

TÄSTÄ PODCASTIIN!
Picture

Olemme halunneet erottaa elementeissä unen ja tietoisen palautumisen.

Unessa palaudumme 95% arjen kuormasta, mutta mikäli päivä touhutaan ylivirittyneenä ja palautumista ei tule se usein näkyy myös unessa. Oravan pyörä on valmis ja akku ei lataudu riittävästi.

Seuraava jakso ilmestyy 5.3.2021.
Silloin mietitään resilienssiä.
Mitä se tarkoittaa? Miten se näkyy? 
Tervetuloa mukaan <3

Somesta löydät:

@boomvalmennus
@tinuraisanen
@satulotta

Tavoitat meidät myös:

info@boomvalmennus.com
TÄSTÄ PODCASTIIN!
0 Comments

BOOM PODCAST - A-luokan osaaminen

2/22/2021

0 Comments

 
Mistä ihmeestä meidän voimavarat koostuvat? Voiko tasapainoa olla vai
​onko se tasapainottelua?
 

Näitä kysymyksiä pohdimme päivittäin asiakkaidemme kanssa ja nyt sinä pääset pohtimaan sitä meidän kanssa.

Podcastien ideana on tuoda rentoa sisältö sinun arkeen ja jakaa Boomin ajatuksia siitä mitä se riittävän hyvä elämä on. 
TÄSTÄ PODCASTIIN!
Picture

Seuraavan kymmenen viikon aikana jaamme yhdeksän eri elementtiä, jotka vaikuttavat voimavaroihimme.

Ensimmäisessä jaksossa on nyt kuunneltavissa lämmitellään
ja kuulet mistä a-luokan osaaminen kumpuaa?

Seuraava jakso ilmestyy 26.2.2021.
Silloin syöksytään tietoisen palautumisen
pariin. Mikä kuormittaa? Miten voit palautua paremmin? Mikä on ollut isoin oivallus?
Tervetuloa mukaan <3

Somesta löydät:

@boomvalmennus
@tinuraisanen
@satulotta

Tavoitat meidät myös:

info@boomvalmennus.com

TÄSTÄ PODCASTIIN!
0 Comments

ISO JA PELOTTAVA KUNTOSALI?

1/5/2021

0 Comments

 
​Vuosi 2021 on startannut ja se jos mikä on mahtavaa! Moni haluaa alku vuodesta aloittaa aktiivisemmin liikkumaan kuntosalilla. Jos et ole kuntosali-ihmisiä, mutta haluaisit kokeilla sitä, saatat miettiä, millaista siellä on ja mitä siellä voisi tehdä?

Monelle alkavalle liikkujalle ja myös omille asiakkailleni on ensimmäisiä kertoja salin ovista tuleminen kova paikka. ”Mikä paikka tää on? Mihin täällä pitäis mennä? Miten nää vekottimet toimii?” Valitettavan moni usein myös ajattelee ”Kattooko joku, jos teen tän liikkeen väärin?”
 
Sali on alkuun jännittävä paikka, mutta sitä on turha pelätä. Kaikki ovat joskus tulleet ensimmäistä kertaa ihmettelemään sitä outoa kolinaa, ähinää ja diskomusiikkia mitä salilta kuuluu. Tähän jännitykseen on yksi helppo ratkaisu. Ota yhteys salin henkilökuntaan tai valmentajaan. Pienelläkin juttutuokiolla saat hieman kuvaa siitä, mitä siellä pienessä rautaviidakossa voi puuhata.
Picture

Miltei jokaisella kuntosalilla voi harjoitella kaikkia fyysisiä ominaisuuksia, kuten voimaa, kestävyyttä, nopeutta ja liikkuvuutta. Hyvin varustellulta salilta löytyy nykyisin myös toiminnalliseen harjoitteluun soveltuvia välineitä. Kuntosali ei siis ole pelkästään muskelin kasvatukseen soveltuva halli, vaan siellä pystyy harjoittelemaan hyvinkin monipuolisesti.
 
Usein omien asiakkaitteni kanssa tutustumme kuntosaliin kokonaisuutena. Keskitymme paljon suoritustekniikoihin vapaiden painojen kanssa, tukeviin harjoitteisiin laitteiden avustuksella, kehittämään kestävyysominaisuuksia cardiolaitteilla sekä harjoittelemaan toiminnallisesti kehonpaino-harjoitteiden avulla. Välillä teemme asiakkaiden kanssa myös paljon tasapaino- ja kehonhallinta harjoitteita alkuverryttelyiden yhteydessä.
 
Kuntosali ei kuitenkaan ole ainut paikka liikkua! Ulkona raittiissa ilmassa on paljon mahdollisuuksia tehdä kaikenlaista hauskaa. Myös erilaiset pallopelit ja rytmiset harrastukset tuovat mukavaa lisää arkeen. Tässäkin osaavat valmentajat voivat olla tukena opastamassa hyviä vaihtoehtoa harjoittelulle. 

Itse harjoittelu?
 
”Se kehittyy mitä treenaa” kuuluu sananlasku urheilupiireissä. Voimaominaisuudet paranevat liikuttamalla raskaampia painoja, kestävyysominaisuuksia voi kehittää esim. lenkkipolulla hölkkäämällä ja kimmoisuutta hyppimällä ja pomppimalla. 
 
Tämä kaikki ilman stressiä? Miten?
 
1.      Pienillä askeleilla eteenpäin. 
2.      Pyydä rohkeasti apua.
3.      Tee liikkumisesta hauskaa.
4.      Liikkumisesta tulee hiljalleen elämäntapa, sillä ihmisen on tarkoitus liikkua.
         Sitä varten meillä on kädet ja jalat.

5.      Mieti itsellesi tavoite, jota kohti pyrit ja muistuta itseäsi siitä aina aika ajoin.
 
Hyvää Uutta Vuotta ja ehkä nähdään salilla! - Joni / Boom
0 Comments

hyvinvoinnin kehä

12/9/2020

0 Comments

 
”Mitenköhän hyvin me kaikki voitaisiin ja jaksettaisiin, jos me panostettaisiin itseemme samalla lailla mitä läheisiimme, lemmikkeihimme ja jopa kollegoihin. Me esimerkiksi huolehditaan siitä, että meidän lapset ja lemmikit saavat varmasti säännöllisesti ruokaa, mutta itse me saatetaan mennä koko päivä syömättä ja ihmetellä heikkoa oloa.”
 
Tämä oli erään kanssa keskustelijan esiin nostama pointti keskustelussa, jossa pohdimme ihmisten hyvinvointia ja jaksamista nykypäivänä. Tähän kommenttiin kiteytyy hyvin se fakta, miten me valitettavasti laiminlyömme sitä meidän suurinta voimavaraamme – omaa hyvinvointiamme. 
 
Monelle arki on hyvin hektistä ja se tuo omat haasteensa jaksamiseen. Usein kuitenkin omaa hyvinvointia parantavat asiat eivät välttämättä vie yhtään sen enempää aikaa kuin ei-niin-hyvät valinnat. Parasta hyvinvoinnin edistämisessä on se, miten pienet yksittäiset muutokset saavat aikaan myös muita positiivisia muutoksia. Tästä syntyykin ”Hyvinvoinnin kehä”.  

Picture


​Hyvinvoinnin kehä kuvastaa sitä, miten hyvinvointimme on monen tekijän summa. Väsynyt ihminen voi lähtökohtaisesti ajatella, että hänen ongelmansa on huonot yöunet. Yöunia kuitenkin itsessään on vaikea lähteä korjaamaan sormia napsauttamalla, sillä yöuniemme laatu määritetään usein jo päivän aikana. Tästä syystä pienillä valinnoilla, joita me päivittäin teemme, on iso merkitys –  ei ainoastaan yöuniimme –  vaan kokonaisuudessaan siihen miten jaksamme.
 
Tasapainoinen ruokavalio. Jokainen voi määritellä tasapainoisen ruokavalion omalla tavallaan ja se juuri onkin sen salaisuus – jokaiselle sopii omanlainen tapa syödä. Tasapainoisen syömisen ideana on kuitenkin kultainen keskitie: pääosin järkeviä valintoja, tasaisia ateriavälejä ja silloin tällöin herkkuja.  
 
Energiaa toimia arjessa ja liikkua. Me kaikki haaveilemme tästä. Lisää energiaa, mutta mistä? Erityisesti näin vuoden pimeimpänä aikana ylimääräinen energia on todellakin kortilla. Edelleen korostan niitä pieniä valintoja: voisitko käydä auton sijasta kävellen kaupassa tai kivuta portaat hissin sijasta? Liikunnan ei aina tarvitse olla hikiliikuntaa verenmaku suussa – joskus vähemmän on enemmän. 
 
Laadukkaat yöunet. Salaisuus näiden takana – sitä ei valitettavasti ole. Kaikkien tuntema fakta on kuitenkin se, että laadukkaat yöunet ovat yksi tärkeimmistä hyvinvoinnin kulmakivistä. Oikotietä hyviin uniin ei ole olemassa vaan nekin tulee rakentaa samalla tavalla valintojen kautta kuin muutkin hyvinvoinnin osa-alueet. 
 
Fiksumpien valintojen tekeminen. Jokainen meistä tietää toivottavasti tietää sen raukean olon illalla, kun on edellisen yön nukkunut sikeästi, syönyt päivän aikana hyvin ja jaksanut jopa käydä liikkumassa. Todennäköisesti päivässä on tehty muitakin pieniä hyviä valintoja, jotka kumuloituvat illalla hyvään oloon. Fiksut valinnat on niitä pieniä juttua päivän aikana, jotka mahdollistavat sen, että meillä on hyvä olla ympäri vuorokauden. 
 
Me Boomilla halutaan auttaa sinut tälle hyvinvoinnin kehälle. Meidän avullamme pystyt palanen kerallaan rakentamaa omaa hyvinvoinnin kehää ja muodostamaan siitä sellaisen, joka kantaa hedelmää jatkossakin. Hyvinvoinnin ei pitäisi olla asia, mikä odottaa sitä kuuluisaa ”oikeaa aikaa”.

Ainut oikea aika on just nyt ja me olemme täällä sinua varten <3

- Laura Boomilta -
0 Comments

KUULOSTAAKO TUTULTA - PUDOTUS?

11/17/2020

0 Comments

 
”Meri on kahden pienen lapsen äiti, väsymys on jatkuvasti läsnä arjessa. Hän on uupunut sekä kyllästynyt voimaan huonosti. Meri on viimeisten vuosien aikana kokeillut jos jonkin näköistä dieettiä, koska kaipaa kevyempää oloa ja energistä fiilistä arkeen.

Merin kärsivällisyys on kuitenkin eri dieeteissä ja projekteissa horjunut, vaikka pienten lasten kanssa kärsivällisyyttä ja lempeyttä riittää. Oman hyvinvoinnin lisäämisen se ei kuitenkaan olekaan kantanut muutamaa viikkoa pidemmälle. 

Meri kokee, että arki on tullut aina hänen hyvinvointiprojektiensa esteeksi ja ne ovat siksi kaatuneet ennen kuin ovat alkaneetkaan. 

Niin sanotut "epäonnistumiset" ovat horjuttaneet Merin itseluottamusta ja fiilis ei suoraan sanottuna ole loistelias!

Toisinaan Meri onnistuu toki lisäämään hetkellisesti hyvinvointia ja saa karisteltua muutaman kilonkin, mutta kutsuu itseään on/off – tyypiksi. Eräänä harmaana päivän hän pysähtyi, päätti ottaa vastuun ja tehdä jotakin toisin. Nyt oli aika tarrata itseään niskasta kiinni ja lähteä rakentamaan uusia tapoja arkeen, jotka tukevat hänen hyvinvointiaan kestävästi. Meri sanoi hyvästi tekosyille ja lähti uudella tavalla rakentamaan vahvaa hyvinvoinnin kivijalkaa. Meri hakeutui valmennukseen meille ja päätti valita uuden suunnan!”
Picture

Tämä tarina on meille tuttu ja valmennuksemme keskittynyt juuri siihen, että Meri tulee onnistumaan. Olemme rakentaneet valmennusryhmän, jossa ihmisen valmentaminen huomioidaan kokonaisuutena. Tarvitsemme fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Emme tarjoa sinulle pikaratkaisua tai lottovoittoa. Tarjoamme toimivat työkalut, joilla pääset itse rakentamaan sinulle sopivat tavat. 
 
Valmennuksessa onnistumisen ratkaisee keskittyminen, sitoutuminen ja tahto. Se ei vaadi valtavaa toimintaa, jotta saamme pitkässä juoksussa valtavia muutoksia. Se vaatii pieniin steppeihin keskittymistä arjessa! Mitä paremmin nämä stepit rakennamme sen enempi meillä jää aikaa spontaaniin ja hyvältä maistuvaan elämään hyvinvoivina sekä energisinä!
Picture
Valmennuksemme on kehittynyt joka vuosi. Jokaisesta valmennuksesta hyödynnetään parhaiten toimivimmat palaset ja kitketään pois "ei niin" toimivat työkalut seuraavaan valmennukseen. Boom Pudotus on siis valmennusryhmä, joka ei jää paikoilleen! Ainoa varma asia on muutos ja nöyryys toimia sen mukaan!
 
Tammikuussa 2021 startataan ja toivon superisti, että olet meidän mukana! Let’s rock!

Tsekkaa lisää täältä!

Terkuin, Tiina / Boom
0 Comments

YKSILÖVALMENNUS = KAIKILLE KAIKKEA, VAI?

11/10/2020

0 Comments

 
Alusta asti oli päivän selvää, kun Boom Valmennus tähän maailmaan synnytettiin, että yksi valmentaja ei voi tarjota kaikille kaikkea, mutta Boom Valmennus kuitenkin haluaa tarjota kaikille kaikkea? Edelleen olemme sitä mieltä, että yksi valmentaja ei voi hallita ravintoa, stressinhallintaa, voimaharjoittelua, painonpudotusta ja psyykkisiä haasteita täydellisesti. Johonkin on laitettava focus ja sehän onkin Boom Valmennuksen monipuolisuuden salaisuus. Loistava valmentajatiimi, jolla jokaisella on oma tonttinsa!

Meillä jokainen valmentaja on erikoistunut tiettyihin asiakastyyppeihin ja heitä ympäröiviin haasteisiin. Erikoistuminen on mahdollistanut sen, että valmennuskokemus on tullut juuri näistä asiakastyypeistä. Valmentajat käyvät jatkuvasti lisäkoulutuksia, jotta tiettyä asiakastyyppiä pystyttäisiin auttamaan entistäkin paremmin ja mikä tärkeintä heillä on intohimoa juuri tällaista asiakasta kohtaan. 

Boom Valmennuksessa voimme täydellä sydämellä sanoa, että meiltä löytyy varmasti sinun haasteisiin sopiva valmentaja, eli kaikille kaikkea.
Picture
Yleisimpiä asiakastyypit mitä valmennamme ovat seuraavanlaisia: 

Ylipainon kanssa kamppailevia kiireisiä ihmisiä.
Stressaantuneita ja hetkellisesti hyvinvointia laiminlyöviä ihmisiä. 
Työelämän taitojen sekä paineensietokyvyn ja hyvinvoinnin yhdistäminen.
Motivoituneita ja kehonmuokkaus tavoitteita omaavia ihmisiä.
Tuki- ja liikuntaelin sairauksista kärsiviä konttorityöntekijöitä.
Fysiikkavalmennusta vailla olevia urheilijanuoria.
Elämäntapamuuttujia, joita varjostaa uskomukset sekä psyykkiset haasteet.
Innokkaita aloittelevia liikkujia, jotka kaipaavat opastusta liikkumiseen. 

Aika iso määrä erilaisia ihmisiä ja lista vain jatkuisi, jos alkaisi enemmänkin luettelemaan. 
Ja tämä on todella iso lista, jos yksi valmentaja hoitaisi nämä kaikki. 
Picture
Yksilövalmennus on nimenomaan yksilövalmennusta. Valmennus räätälöidään sinua varten, valmentaja on aidosti ja oikeasti kiinnostunut auttamaan sinua ja rakentamaan kokonaisuuden sinun tavoitteidesi mukaan. Asiakkaista riippuen tapaamiset vaihtelevat hyvinkin paljon. Toisen kanssa käydään lenkkeilemässä, yhden kanssa nostetaan jumalattomasti rautaa ja kolmannen kanssa istutaan alas ja mietitään haasteisiin ratkaisua. Ei ole siis olemassa yhtä ja ainutta kaavaa minkä mukaan valmennukset meidän kanssamme läpi menevät. Se mikä on kuitenkin varmaa, että meillä ei tosiaan vain liikuteta ihmisiä. Meillä sydän, selkä ja sielu on kaikki yhtä tärkeitä. Näin runollisesti sanottuna. 

Olemme todellakin valmennustalo, joka on valmis paneutumaan ammattitaidolla sinun haasteisiisi. 

VARAA TÄSTÄ KONSULTAATIO VALMENTAJAN KANSSA!
​​
0 Comments

BOOM CENTER

9/14/2020

0 Comments

 
Boomin uudet tilat Vanhalla Naulatehtaalla aukesi juuri ennen poikkeusoloja.
​Nyt haluamme esitellä ne teille.

Miksi uudet tilat?
Meille on tärkeää valmentaa ihmisiä kokonaisuutena. Olemme erikoistuneet pysyvän muutoksen valmentamiseen, joka on hyvin paljon muutakin kuin ihmisten liikuttamista. Painimme alku vuodesta valmennustilojen kanssa, koska halusimme tarjota meidän asiakkaillemme rauhallisen ympäristön missä voimme vahvistaa valmennuksen vaikutusta myös mentaalipuolella sekä saada asiakkaillemme pienen tauon arjen kiireistä. 

Tästä poikkeuksellisesta keväästä kääntyi meillä uusi sivu. Nyt voimme palvella asiakkaitamme entistäkin paremmin. Pääset kauniiseen ympäristöön, jossa tuoksuu Boomin oma kahvi. Kiire ei pääse kapuamaaan Boom Centerille. Palvelemme myös yritysasiakkaitamme paremmin koulutus- ja valmennuspäivissä, koska tiloihimme mahtuu 30 ihmistä kouluttautumaan. 

Fyysisen puolen valmentaminen on iso osa valmennuksiamme. Suurin osa valmentajistamme valmentaa Kuntokeskus Liikussa sekä Boom Centerin toiminnallisessa tilassa. Mikäli siis kuntosali ei ole sinun juttusi, mutta kaipaat liikettä niin tarjoamme tähän mainiot puitteet toiminnallisen harjoittelun parissa tai liikutamme sinua ulkona.   

Millainen Boom Tiimi on tällä hetkellä?

Luotamme moniammatilliseen tiimiin, koska haluamme rakentaa yksilövalmennettavillemme mahdollisimman kattavan kokonaisuuden. Tiimimme on vahvistunut kevään aikana kahdella valmentajalla. Tällä hetkellä neljä valmentajaa on valmiina auttamaan sinua. Elämäntapamuuttujat ovat Boomin erikoisosaamista, mutta tiimistämme löytyy valmentajia joilla on vielä henkilökohtaisesti omat vahvuudet hyvinvointi-alalla.

Mitä palveluita Boomilla on?

YKSILÖVALMENNUS 
PIENRYHMÄVALMENNUS 
ERILAISET WORKSHOPIT 
PUHUJIA TAPAHTUMIIN
​RAVINTOVALMENNUS

STRESSINHALLINTAVALMENNUS
FYSIIKKAVALMENNUS

Mikäli haluat meidän iloiseen joukkoon. Hae valmennukseen mukaan tästä. 

Mikä on Boom Business?
Boom Business on täysin erikoistunut yritysten henkilöstön suorituskyvyn lisäämiseen työelämässä. Lisää pääset lukemaan täältä. ​

Energistä päivää!

- Boom Tiimi -
0 Comments

SENSOMOTORINEN TOIMINTA-ANALYYSI

3/20/2019

0 Comments

 
Tiedättekö sen tunteen, kun joku ihminen analysoi sinun kehoa ja kertoo sinulle asioita, mitkä tavallaan olet jo huomannut, mutta et ole koskaan tiedostanut niitä? Tämä ihminen on alansa ammattilainen, joka sinulle kertoo nämä faktat. Hän tapaa sinut ensimmäistä kertaa ja paljastaa kehosi vahvuudet ja heikkoudet pelkällä käden painamisella alas? Mikä mielestäni hulluinta, myös asiat mitkä sinua motivoi ja saa sinun koneesi hyrräämään, selviää samalla tavalla. Missä tällaisen asian voi itsestään selvittää ja mitä sieltä konkreettisesti selvisi minulle? Se selviää teille seuraavaksi ihan vaan lukemalla tämä teksti!
Kävin Vaajakosken Kuntohoidossa tekemässä tämän silmiä avaavan sensomotorisen toiminta-analyysin. Avataan pikkuisen tätä käsitettä. Meidän aivot, hermosto, aistimme ja hermolihasjärjestelmämme ohjaavat ja säätelevät oikeastaan kaikkea kehomme toimintaa.  Sensomotoriikka taas tutkii ja tarkastelee näiden järjestelmien toimintakykyä ja yksilöllisiä ominaisuuksia. Testeillä mitä minä tein, pystyttiin selvittämään kehoni synnynnäiset vahvuudet. Näistä on hyötyä luonnollisesti työssäni, harrastuksessani ja perus arjessani. Omina kilpahiihtoaikoina tästä testistä olisi ollut todella paljon hyötyä. 
Picture
Aloitetaan kehon vahvuuksista. Minulle luontaisin asento on jalkaterät suorassa, kantapää tiukasti maassa ja juostessa esimerkiksi kanta edellä askeltaminen. Leuka vaakatasossa, jossa katse alas ja kohdennus alanurkkaan. Konsentrinen työvaihe, eli esimerkiksi kyykyn ylösnousuvaihe on minun vahvuuteni. Mietitäänpä tätä, vaikka juuri tuon kyykyn kautta. Olen tottunut kyykkäämään todella leveällä asennolla ja olen huomannut jo pitkään, että tämä ei minulle toimi. Kavensin asentoani ja vaihdoin katseeni suuntautumista ja voin kertoa, että kyykky on alkanut pelittämään. Kyynärpäät kapealla, katse alhaalla, leuka pikkuisen kaksoisleukamaisessa vedossa sekä jalkaterät eteenpäin. Näin minun kehoni tuottaa parhaiten voimaa. Vielä kun liikkuvuuden saisi optimaaliseksi…

Miten kehoni herää ja olenko etu- vai takavetoinen ihminen? (yhtään tekstiä en selkeästi selviä ilman auto esimerkkiä). Muutamalla kosketuksella kehooni selvisi, että olen etuvetoinen ihminen. Etureidet, vatsalihakset ja rintani ovat siis ”dominoivia” lihaksia. Toiminnallinen painopisteeni sijaitsee rintarangassa mikä tarkoittaa sitä, että rintaranka ohjaa minun toimintaani ja mikäli jumeja tällä alueella esiintyy, häiritsee se kehoni normaalia toimintaa.
Picture
Miten saan motivoitua itseäni? Sisäinen puhe on tärkeää tässä elämässä, se ajaa meitä eteenpäin ja kohti omia tavoitteita elämässä ylipäätään. Karkeasti voitaisiin sanoa, että haasteet ja kilpailutilanteet herättävät motivaationi. Kuitenkin elämä menee turhan raskaaksi, jos aina mietitään kaikkea kilpailun kannalta, mutta tässäkin tilanteessa kilpailu itseäni ja omia rajojani vastaan on se ydin.

Tätä tekstiä voisin jatkaa vaikka, kuinka pitkään mutta kiteytän sen viimeiseen asiaan minkä ymmärsin ammatillisessa mielessä testin jälkeen. On tärkeä tiedostaa, että kehomme kyllä hakeutuu ominaiseen asentoonsa ja siihen missä sen on paras jokin liike tehdä. Se että tiedämmekö vielä mikä se asento on, on sitten eri juttu. Emme siis voi kuvitella opettavamme oppikirjamaisesti täydellisiä kyykkyjä samalla tavalla kaikille. On tärkeä tiedostaa, että jokin toinen tapa saattaa toimia toiselle paremmin. Jos kyykky näyttää turvalliselta, mutta ei täydelliseltä kyykyltä minkä oppikirjassa näkee, tarviiko asiakkaan kyykkyä silloin muuttaa oppikirjamaiseen suoritukseen? Siinäpä meille mietittävää.  Mikä toimii minulla, ei välttämättä toimi sinulla.

Terkuin, Satu-Lotta <3

LUE LISÄÄ TÄÄLTÄ SENSOMOTORISESTA TÄÄLTÄ!
0 Comments

KEHITY TREENISSÄ!

3/13/2019

0 Comments

 
Tässä on yksi asia mihin törmään todella usein valmennuksissani. Ihmiset kyllä treenaavat ja omasta mielestään ovat koko ajan salilla kolistelemassa painoja, mutta silti treenissä ei tapahdu kehitystä. Treenikertojen määrä ei kerro laadukkaasta treenaamisesta yksinään. Tsekkaa siis muutama perusjuttu ja katso toteutuuko ne sinun harjoittelussa! Mikäli sinulla on valmentaja, niin hän ottaa varmasti ohjelmoinnissasi huomioon kehittävän treenin perusperiaatteet. Silti sinulla on iso rooli siinä, että kehityt! Vaikka olisi kuinka kova valmentaja, niin et tule valitettavasti kehittymään ellet ole valmis heittämään työhanskoja käteen!
 
Ylikuormita– jotta voimme kehittyä, on meidän treenattava riittävän kovaa! Kun treenaamme tarpeeksi kovaa alkaa kroppa korjaamaan itseään vahvemmaksi. Tästä syystä meidän on opittava treenaamaan lihakset oikein ja tarpeeksi lujaa, jos emme tätä opi niin emme tule vahvemmiksi ja treenit junnaavat paikallaan. Muista kuitenkin, että tekniikka edellä on mentävä. Liikepankin valinnat sinun treenissä tulisi olla sellaisia, että pystyt toteuttamaan ne tarpeeksi kovalla intensiteetillä, mutta turvallisesti. Aloittelijoiden tulisi opetella tekemään tarpeeksi kovaa sarjat, kun taas kokeneemmilla ylikuormittaminen voi vaatia esimerkiksi erilaisia erikoistekniikoita ja harjoittelun huolellisempaa jaksottelua. Valmentajan läsnäolo treenissä voi olla todella tärkeä, jotta opit ylikuormittamaan kroppaasi.

Picture
Tavoitetta silmällä pitäen– yleensä meillä voi olla joku tavoite, jonka olemme itsellemme asettaneet. Treenaa silloin juuri niitä asioita, jotka vievät sinua kohti tavoitetta. Kestävyysurheilijan ei ole järkeä tehdä salilla kovaa lihasmassan kasvuun tähtäävää harjoittelua, mikäli hänellä on tavoite juosta mahdollisimman kova aika esimerkiksi puolimaratoonilla. Puhtaasti taas kehonkoostumustavoitteen omavan tyypin ei ole järkeä juosta päivästä toiseen ympäri kyliä. Sillä emme kehitä lihasmassaa optimaalisesti. Usein kysytty kysymys etenkin naisilla liittyy pakaran treenaamiseen! Miksei minun pakarat kasva? Treenissä kuitenkin kaikki liikkeet tuntuvat vain etureisissä? Tässäpä syy! Meidän täytyy osata aktivoida ja kuormittaa juuri sitä lihasta mitä haluamme kehittää. Muuten se ei kehity! Treenaa siis sitä minkä haluat kehittyvän!
 
Nousujohteisuus – usein aloitamme treenaamaan läheltä meidän maksimitasoa ja unohdamme tämän nousujohteisuuden. Aloitetaan toisin sanoen liian kovaa ja jyystetään samalla systeemillä vuodesta toiseen. Voi myös olla, että pysymme tasaisesti alusta asti samalla tasolla. Ota siis huomioon se, että kuljet portaita pitkin kohti kehitystä. Meidän täytyy aina astua askel eteenpäin säännöllisesti, jotta kehitystä voi tapahtua. Kroppamme on tosi laiska, eikä se lähde hommiin ilman että me käskemme. Nousujohteisuus ei tarkoita pelkästään treenimäärien lisäämistä viikkoon. Se voi tarkoittaa kuorman nostamista sarjapainoissa, sarjojen lisäämistä, palautusaikojen kanssa pelaamista tai vaikka liikevariaatioiden haastavuuden nostoa.
 
Palautuminen– muista, että et treenaa liikaa! Omat treenit on aina suhteutettava koko arjen kokonaiskuormaan. Jostakin pitää joustaa. Ei ole välttämättä optimaalista hakea kovaa kehitystä treenissä, jos arjessa ei ole siihen paukkuja. Silloin on hyvä miettiä, että mihin osa-alueeseen nyt kannattaa keskittyä ja mitä ylläpitää. Muista kuitenkin, että pienet tauot treenissä ei tule kaatamaan kokonaiskuvassa sinun kehitystä. Yritä löytää joustava ja pysyvä asenne treenaamiseen. Lomat, flunssat ja kiireiset työjaksot kuuluvat meidän suurimman osan elämään ja se ei estä meitä kehittymästä. 

Picture
Yksilöllisyys– kaikki olemme erilaisia tyyppejä ja harjoittelun tulisi sopia juuri sinulle. On kuitenkin järkevää, että lähdemme aina liikkeelle kehittävässä harjoittelussa tutkimustietoon perustuvasta harjoittelusta ja sitä muokataan sitten yksilöllisesti. Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että on tärkeää myös huomioida omat mieltymykset harjoittelussa ja esimerkiksi ammattitaitoinen valmentaja osaa ottaa näitä hyvin huomioon tavoitetta silmällä pitäen. Toki matka voi olla hitaampi, mutta into voi säilyä tekemisessä paremmin!
 
Säännöllisyys– tämä on tärkeä kohta ja etenkin, kun olet saanut ylikuormituksen ja nousujohteisuuden jo mukaan harjoitteluun. Näitä asioita tulee kuitenkin tehdä säännöllisesti, jotta kehitystä tapahtuu. Lihasmassan kasvattajalla on esimerkiksi tärkeää, että seuraava harjoitus tulee tietyllä etäisyydellä edellisestä harjoituksesta proteiinisynteesiä ajatellen. Tarvitset uuden treenin, ennen kuin proteiinisynteesi laskee. Näin se jyllää jatkuvasti ja lihasmassan kasvatus tavoitteesi on helpompi saavuttaa. 
 
Muista siis nämä perusperiaatteet Jvalmentajan tehtävä on huomioida näitä sinun puolesta, mutta kuten jo aiemmin sanoin, että itse täytyy laittaa työhanskat käteen ja alkaa keskittymään tekemiseen, mikäli havittelet kehitystä treenissä kunnolla! 
 
Treeniterkuin, Tinu <3
 
Lähteenä käytetty: Lihaskasvu ja Rasvapoltto kirjaa (Timo Haikarainen, Fitra)

0 Comments

OLEMMEKO KADOTTANEET OTTEEMME SALLIVAAN SYÖMISEEN?

3/5/2019

0 Comments

 
Pitkiä kieltolistoja, erilaisia lakkoja ja kuureja. Miksi löydämme itsemme tällaisesta tilanteesta jatkuvasti? Kiellot, lakot ja kuurit - ne harvemmin kenelläkään meistä toimii tai kestää. Kuuntelin tuossa yksi päivä Jari Sarasvuon podcastia addiktioista ja ajattelin purkaa muutaman lauseen nyt tähän. ”Mistä tietää, että on päihdeongelma? 
Picture
Siitä, että yrität epätoivoisesti kontrolloida sitä. Se on jo merkki siitä, että yrität olla juomatta alkoholia, eli kiellät sen itseltäsi tai sinulla on jotain rajoituksia alkoholin suhteen. Saatat kellottaa päivää sen mukaan, milloin saat vihdoin avata sen korkin.” Kyllä nyt käsittelimme alkoholin kautta tätä asiaa, mutta mielestäni tuo osuu erittäin hyvin myös nykypäivän syömiseen. Kiellämme ja rajoitamme itseämme ja pahimmillaan palkitsemme itsemme iltaisin ruoalla ”selvisit hienosti raskaasta päivästä”ajattelulla. Me emme ole koiria, meitä ei tarvitse kouluttaa jaksamaan myös seuraavaa päivää hienosti. Joten mitä salliva syöminen loppupeleissä on? 
Olet varmasti joskus kuullut 80/20 ajattelusta kun puhutaan ravitsemuksesta? Tämä tarkoittaa sitä, että 80 % viikon ruokailuista tulisi olla hyviä valintoja ja terveyttä edistävää ruokailua. 20 % viikon ruokailusta voi olla sitten sieltä toisesta ääripäästä. Jos syöt normaalisti arjessa aamupalan, lounaan, välipalan, päivällisen ja iltapalan tämä tekee viisi ateriaa päivässä, eikö? Viikossa tämä tekee 35 ateriaa. 20 % tästä tekee 7 ateriaa. Eli 7 ateriaa viikon aikana saisi mennä ”huonommin” ilman, että se vaikuttaa kokonaiskuvaan. Kuulostaa isolta määrältä, eikö? Mutta jos kerron mitä tuohon 7 ateriaan kuuluu, ymmärrät, että määrä ei välttämättä olekaan kauhean iso. Tähän kuuluu mm. kiireessä laiminlyödyt välipalat, aterian syömästä jättäminen, venyneet ruokailuvälit, valmisaterian syöminen omatekoisen sijasta koska kiire, kahvitauolla syöty pulla ja illalla epämääräiset napostelut. Sitten tulevat ne tietoiset tai tiedostamattomat herkuttelut. Eli enää se 7 ateriaa ei tunnukaan kauhean isolta. Jokainen meistä välillä huomaa ruokailuvälin venyneen liian pitkäksi, eikä se maailmaa kaada. Tärkeintä on hahmottaa kokonaisuus. 
Picture
Mikäli 80% arjesta ei ole kunnossa on tätä mahdotonta soveltaa arkeen. Sallitaan pienet virheet ja herkuttelut sinne arkeen tai viikonloppuun, mutta pidetään mielessä, että sinun ja terveytesi parhaaksi on kuitenkin se, että iso osa arjen ruokailusta on kunnossa. Ei kielletä, paastota tai mitään muutakaan radikaalia sen takia, että voidaan illalla nauttia vähän jäätelöä. Valitaan ennemminkin iso osa arjesta hyviä juttuja ja sallitaan sinne tänne herkkuhetkiä. Harrasta sinäkin sallivaa syömistä!
Mikäli sinulla on ongelmia hallita syömistäsi tai syöminen enemmänkin hallitsee sinua, niin me autetaan! Meillä on tarjolla henkilökohtaista ravintovalmennusta sekä puhtaasti ravintovalmennukseen keskittyvä pienryhmävalmennus käynnistyy 08/19.
0 Comments
<<Previous

    ​​

    Meidän voimavaramme ja taito johtaa itseämme on riittävän hyvän elämän perusta. 
    ​
    ​
    Blogista ja podcasteistä saat käsityksen Boomin valmennusfilosofiasta. 

    Tervetuloa mukaan!


    Instagram
    @boomvalmennus @tinuraisanen
    @satulotta
    ​
    Fb @boomvalmennus
    LinkedIn @boomvalmennus

Boom Center
Konttisentie 8 (rappu B, 4. krs)
40800 Vaajakoski
info@boomvalmennus.com

OTA YHTEYTTÄ
BOOM CENTER KUVAT
Laskutustiedot
Boom Group Oy, 3088372-1 
Verkkolaskuosoite: 003730883721
Operaattori: Maventa (003721291126)


Sähköpostilaskun osoite
30883721@scan.netvisor.fi 
  • BOOM
    • BOOM CENTER
    • BOOM TARINA
    • BOOM REFERENSSIT
    • BOOM TIIMI
  • VALMENNUKSET
    • YKSILÖVALMENNUS
    • ROAR YRITYSVALMENNUS
    • TILAA PUHUJA
  • KAUPPA
  • OTA YHTEYTTÄ